Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Χαράλαμπος Κουκουλαρίδης

Η αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Χαράλαμπος Κουκουλαρίδης» στη Γαλάτα κοσμεί την κοινότητα της Γαλάτας και γενικά την περιοχή της Σολέας. Πρόκειται για μια αθλητική εγκατάσταση που κατασκευάστηκε με βάση ευρωπαϊκές προδιαγραφές και προσφέρει όλες τις ιδανικές συνθήκες για σωστή και υγιή αθλητική ενασχόληση.

Συγκεκριμένα, η αίθουσα προσφέρεται για τα αθλήματα ποδοσφαίρου κλειστού χώρου (futsal), καλαθόσφαιρας, πετόσφαιρας και χάντμπολ.

Το αθλητικό αυτό κέντρο οραματίστηκε ο τέως Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, ο αείμνηστος Χαράλαμπος Κουκουλαρίδης, ο οποίος υπήρξε συμμέτοχος στους αγώνες του κυπριακού λαού για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία και δημοκρατία. Υπήρξε στενός συνεργάτης του Εθνάρχη Μακαρίου.

Η κοινότητα Γαλάτας είναι κτισμένη σε υψόμετρο 620 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στις όχθες του ποταμού Καρκώτη, ανάμεσα σε οργιώδη βλάστηση από άγρια και οπωροφόρα δέντρα, με τα εντυπωσιακά ξύλινα μπαλκόνια και τις ξύλινες σκάλες των παλιών παραδοσιακών σπιτιών, τις έξι Βυζαντινές εκκλησίες με τις πυραμιδοειδείς στέγες και με τα ορθογώνια κεραμίδια, τις ξύλινες πόρτες-παράθυρα-δοκούς, αποτέλεσμα μιας έξοχης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τοποθεσία

Υποδομές

Υποσέλιδο