Αστυνομική Διεύθυνση Μόρφου

Στο χωριό Ευρύχου λειτουργεί Αστυνομικός Σταθμός από το 1915. Αρχικά ήταν στελεχωμένος με τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι φρόντιζαν για την ασφάλεια της περιοχής Σολέας. Η μετακίνησή τους γινόταν μέχρι το 1950 με άλογα και αργότερα με τροχοφόρα οχήματα.

Μετά την εισβολή του 1974, η Αστυνομική Διεύθυνση Μόρφου μεταφέρθηκε αρχικά από την Λεύκα στον Πεδουλά και το 1978 στην Ευρύχου, όπου μέχρι και σήμερα συστεγάζεται με τον Τοπικό Αστυνομικό Σταθμό.

Η εδαφική αρμοδιότητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μόρφου καλύπτει την ευρύτερη περιοχή από τον Αστρομερίτη μέχρι τον Κάτω Πύργο και έξι χωριά της Δυτικής Μαραθάσας της Επαρχίας Λεμεσού, ενώ η εδαφική έκταση που βρίσκεται υπό την ευθύνη του Τοπικού Σταθμού καλύπτει τα χωριά Τεμβριά, Ευρύχου, Κοράκου, Λινού, Φλάσου, Κατύδατα, Σινάορος, Άγιος Θεόδωρος και Αγρολάδου.

Η Αστυνομία πέραν από τα συνήθη καθήκοντά της, δραστηριοποιείται και προσφέρει κοινωνικές και ανθρωπιστικές υπηρεσίες, όπως είναι η παροχή Α΄ Βοηθειών και η μεταφορά ασθενών, η ανθρωπιστική και άλλη βοήθεια προς το κοινό, η συνδρομή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στην κατάσβεση πυρκαγιών, η επέμβασή της για συμβιβασμό διάφορων προσωπικών διενέξεων αστικής φύσεως, ο χειρισμός προβλημάτων ανηλίκων, η βοήθεια σε ανθρώπους που κινδύνευσαν για διάφορους λόγους, η εθελοντική αιμοδοσία αστυνομικών και οι υποθέσεις ελλειπόντων προσώπων.

Τοποθεσία

Λοιπές υπηρεσίες

Υποσέλιδο