Αστυνομικός Σταθμός Ευρύχου

Στο χωριό Ευρύχου λειτουργεί Αστυνομικός Σταθμός από το 1915. Αρχικά ήταν στελεχωμένος με τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι φρόντιζαν για την ασφάλεια της περιοχής Σολέας. Η μετακίνησή τους γινόταν μέχρι το 1950 με άλογα και αργότερα με τροχοφόρα οχήματα.

Η έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μόρφου μετά την κατάληψη της ομώνυμης κωμόπολης από τους Τούρκους τον Αύγουστο του 1974, μεταφέρθηκε στον Πεδουλά όπου συστεγαζόταν με τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό μέχρι το 1978. Στη συνέχεια, η έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μόρφου μεταφέρθηκε στην Ευρύχου, όπου συστεγάζεται μέχρι σήμερα με τον ομώνυμο Αστυνομικό Σταθμό.

Η Αστυνομία πέραν από τα συνήθη καθήκοντά της, δραστηριοποιείται και προσφέρει κοινωνικές και ανθρωπιστικές υπηρεσίες, όπως είναι η παροχή Α΄ Βοηθειών και η μεταφορά ασθενών, η ανθρωπιστική και άλλη βοήθεια προς το κοινό, η συνδρομή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στην κατάσβεση πυρκαγιών, η επέμβασή της για συμβιβασμό διάφορων προσωπικών διενέξεων αστικής φύσεως, ο χειρισμός προβλημάτων ανηλίκων, η βοήθεια σε ανθρώπους που κινδύνευσαν για διάφορους λόγους, η εθελοντική αιμοδοσία αστυνομικών και οι υποθέσεις ελλειπόντων προσώπων.

Το τηλέφωνo επικοινωνίας του Αστυνομικού Σταθμού Ευρύχου είναι: +357 22802524.

Τοποθεσία

Λοιπές υπηρεσίες

Υποσέλιδο