Βρύση Βατερής

Το νερό είναι ένα στοιχείο που υπάρχει άφθονο στην οροσειρά του Τροόδους, καθώς απορροφάται κατά τη διάρκεια των βροχών και μέσα από ρήγματα επιστρέφει στη φύση, δημιουργώντας πηγές πόσιμου και μεταλλικού νερού.
Σε μία από αυτές τις πηγές βρίσκεται η βρύση της Βατερής, στο τέλος του μονοπατιού της φύσης «Βατερή». Βρίσκεται εκεί από τα αρχαία χρόνια και αποτελούσε την πηγή που προμήθευε με νερό τον τότε οικισμό της Κακοπετριάς. Και σήμερα όμως, ρέει άφθονο κρύο και κρυστάλλινο νερό, έτοιμη να ξεδιψάσει τους επισκέπτες της περιοχής και τους περιηγητές.
Το μονοπάτι της Φύσης Βατερή δημιουργήθηκε στη δυτική όχθη παραποτάμου του Κλάριου και σε όλο το μήκος του ακολουθεί την πορεία του ποταμού. Μέσα σε πυκνό δάσος από πλατάνια, σκλήδρους και δρύες και ακολουθώντας το ανάγλυφο του εδάφους μεταφέρει τους περιπατητές σε πανέμορφα τοπία.
Ξύλινες γέφυρες διαπερνούν τον ποταμό και οδηγούν σε άλλα μονοπάτια, αλλά και σε διάφορα σημεία εντός του παλαιού χωριού της Κακοπετριάς. Στη διαδρομή έχουν τοποθετηθεί παγκάκια που δίνουν την ευκαιρία ξεκούρασης στους περιπατητές και παράλληλα τη δυνατότητα να απολαύσουν την ομορφιά του τοπίου. Ο ήχος του κελαρύσματος των πουλιών δένει αρμονικά με αυτόν του κελαρύσματος των νερών του ποταμού που χαρίζει ζωή στην κοιλάδα της Σολέας.

Τοποθεσία

Αρχιτεκτονική

Υποσέλιδο