Εκδρομικός χώρος Καπουρά

Στην περιοχή Καπουράς, στο μέσο των χωριών Καννάβια – Άγιος Γεώργιος Καυκάλλου και μόλις 2 χιλιόμετρα από τη Βυζακιά, βρίσκεται ο Εκδρομικός Χώρος Καπουρά. Γεωγραφικά ανήκει στην επαρχία Λευκωσίας, περί τα 4 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του χωριού Καννάβια, στα διοικητικά όρια του οποίου περιλαμβάνεται. Πρόκειται για έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο στο δάσος «Αδελφοί», που συναντά τη γαλήνη της φύσης και τον καθαρό αέρα των πεύκων και των κυπαρισσιών. Ο εκδρομικός χώρος πήρε το όνομά του από το χωριό Καπουρά, το οποίο εγκαταλείφθηκε μετά το 1976. Ο οικισμός πιθανόν να πήρε την ονομασία του από το αυτοφυές στην Κύπρο ζιζάνιο κάπουρος (Cyperus rotundus).

Στον Εκδρομικό Χώρο διατίθεται εξοπλισμός, δηλαδή ξύλινα παγκάκια και τραπεζάκια, ψησταριά, πέτρινες βρύσες με πόσιμο νερό, αποχωρητήρια, αλλά και ένας όμορφος παιδότοπος με τσουλήθρα, κούνιες και «τούνελ».

Η θέα που προσφέρει ο εκδρομικός χώρος είναι περιορισμένη, αφού βρίσκεται ανάμεσα στις δυο πλευρές μιας στενής και βαθιάς κοιλάδας. Στην περιοχή του εκδρομικού χώρου ο επισκέπτης θα συναντήσει κυπαρίσσια, κέδρα, άγριες τριανταφυλιές και πεύκα. Στον περιβάλλοντα χώρο φυτρώνουν πλατάνια, ιτιές, λάδανοι, σκλήθροι, λατζιές, ακακίες, αναθρήκες και βάτα.

Τη δημιουργία του Εκδρομικού Χώρου ανέλαβε το Τμήμα Δασών και μπορεί να φιλοξενήσει 150 περίπου άτομα. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και Δασικός Σταθμός.

Τοποθεσία

Κατασκηνωτικοί - Εκδρομικοί χώροι

Υποσέλιδο