Εξωκλήσι Αγίας Μαρίνας

Το εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας, το οποίο δεν έχει ακριβή χρονολογία κτίσης, βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πάνω, στ’ ανατολικά του ναού της Παναγίας Χρυσοπαντάνασσας. Το εξωκλήσι, κτισμένο με πέτρα της περιοχής, είναι μικρό, μονόχωρο, καμαροσκέπαστο και η στέγη καλυμμένη με κεραμιδένια πλακάκια.

Το 1980, λόγω του ότι η πέτρα είχε φθαρεί, με τη συμβολή των κατοίκων της Λινού, συντηρήθηκε εξωτερικά, με επίστρωση τσιμέντου, γι αυτό και φέρει γκρίζο χρώμα. Ο περίβολος είναι άνετος, περιφραγμένος και με επίστρωση τσιμέντου. Το καμπαναριό είναι φτιαγμένο από μεταλλική κατασκευή και η καμπάνα του στηρίζεται επί της κατασκευής αυτής.

Στο εσωτερικό του δεν είναι αγιογραφημένο. Το εικονοστάσι του είναι πρόσφατης κατασκευής και με φορητές τις άγιες εικόνες, οι οποίες και χρονολογούνται. Η αφιερωμένη εικόνα της Αγίας Μαρίνας, η οποία και αυτή χρονολογείται, βρίσκεται τοποθετημένη στο εικονοστάσι. Το εξωκλήσι λειτουργείται μια φορά κάθε μήνα, καθώς και στις 17 Ιουλίου, όπου τιμάται η μέρα της Αγίας Μαρίνας.

Τοποθεσία

Μονές - Εξωκλήσια

Υποσέλιδο