Εργαστήριο Bοτάνων Γιαννούλας Λαζάρου

Ο μεγάλος θησαυρός από βότανα που καλλιεργείται στην Κοράκου της κοιλάδας Σολέας, με την αγάπη και φροντίδα της βοτανολόγου Γιαννούλας Λαζάρου, αποκαλύπτει τις ποικιλίες που θρέφει στα σπλάχνα της η κυπριακή γη.

Η κυρία Γιαννούλα Λαζάρου σπούδασε στη Τανζανία στο HerbalCollege Βοτανολογία και Επεξεργασία Βοτάνων και Αιθέριων Ελαίων. Δημιούργησε πριν από 19 περίπου χρόνια την πρώτη της φυτεία σε μια ειδυλλιακή περιοχή στη Σολέα και από τότε με συνεχείς προσπάθειες προωθεί τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων στην Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό. Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση που κρατά τέσσερις γενιές. Παράγει φρέσκα και ξηρά βότανα, τσάγια, κρέμες, αλοιφές και αιθέρια έλαια, αρωματικά και για θεραπευτικό μασάζ. Ένα σύμπλεγμα ευωδιών από αγιόκλημα, γαρδένια, ροσμαρί, κανέλλα, κυπαρίσσι, λεβάντα, πεύκο, μανταρίνι, περγαμόντο, τριαντάφυλλο κ.λπ. και γεύσεων, όπως λαψάνας, μολόχας και άλλων.

Σήμερα η εταιρεία ολοκληρώνει τη σειρά από αιθέρια έλαια, τα οποία χρησιμοποιούνται στην αρωματοθεραπεία, αλλά και ως συστατικό σε διάφορα καλλυντικά. Η εταιρεία διαθέτει, μεταξύ άλλων, στην αγορά δύο τύπους λαδιών μασάζ, τα θεραπευτικά και τα αρωματικά. Από τον περασμένο Ιούνιο, ταυτόχρονα με την επέκταση στην ελληνική αγορά, η εταιρεία προχώρησε στη δημιουργία της πρώτης σειράς από βιολογικές κρέμες προσώπου (LAZAR COLLECTION).

Τοποθεσία

Γαστρονομία - Οινοποιεία

Υποσέλιδο