Κατασκηνωτικός χώρος Προσκόπων

Μετά την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας έγιναν τα σχετικά διαβήματα για αναγνώριση του Σώματος Προσκόπων Κύπρου από το Διεθνές Προσκοπικό Γραφείο. Το Διεθνές Προσκοπικό Γραφείο, με τηλεγράφημά του στις 10 Μαΐου 1961, συνεχάρη το Σώμα Προσκόπων Κύπρου για τη Διεθνή Αναγνώρισή του ως μέλους της Παγκόσμιας Προσκοπικής κίνησης. Μετά και από τη διεθνή του αναγνώριση το ΣΠΚ άρχισε τις προσπάθειές του για καλύτερη οργάνωση και ανάπτυξη τόσο σε δομές όσο και στο πρόγραμμά του και την προσφορά του στους νέους της Κύπρου, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες και Αρμένιους.

Ο Κατασκηνωτικός χώρος του Σώματος Προσκόπων Κύπρου βρίσκεται στην οροσειρά Τροόδους στην περιοχή Πλατάνια, περίπου 15 λεπτά από την Κακοπετριά (κεντρικό χωριό). Οι εγκαταστάσεις έχουν ανακαινιστεί πρόσφατα σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα, κοιτώνες, αντίσκηνα άσπρα των 8 ατόμων, μεγάλη επαγγελματική κουζίνα, μία τραπεζαρία κλειστή και μία στεγαζόμενη κ.ά. Από το χώρο περνάει μικρό ρυάκι. Μόνο με 15΄περπάτημα από τον κεντρικό χώρο της κατασκήνωσης μπορεί κανείς να βρει χώρο που αρμόζει για επιβίωση.
Μέσα στον κατασκηνωτικό χώρο, που βρίσκεται στη μητροπολιτική περιφέρεια Μόρφου, έχει ιδρυθεί ναΐδριο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, όπου, κατά την περίοδο λειτουργίας της κατασκήνωσης (Ιούνιος – Ιούλιος – Αύγουστος), τελείται τακτικά η Θεία Λειτουργία.

Τοποθεσία

Κατασκηνωτικοί - Εκδρομικοί χώροι

Υποσέλιδο