Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Θεοδώρου Σολέας

Ανεβαίνοντας κανείς από τη Λευκωσία προς το Τρόοδος, λίγο πριν την Ευρύχου, αν κοιτάξει αριστερά, μέσα στο δάσος, θα δει από μακριά, τα πρώτα σπίτια του Αγίου Θεοδώρου. Το χωριό οφείλει τ’ όνομά του, στην εκκλησία του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτη, που είναι κτισμένη στη μέση των χωραφιών. Ο επισκέπτης, ειδικά το Φλεβάρη, μπορεί να θαυμάσει, εκτός των άλλων, και τις ανθισμένες αμυγδαλιές.

Οι επισκέπτες του χωριού καλό είναι να μην παραλείψουν να επισκεφτούν και το Μονοπάτι της φύσης Άγιος Θεόδωρος – Ασίνου. Πρόκειται για ενα μονοπάτι της φύσης που ξεκινά από την ανατολική πλευρά του χωριού Άγιος Θεόδωρος και καταλήγει στον ναό της Παναγίας της Ασίνου, με τις περίφημες τοιχογραφίες της, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η διαδρομή περνά μέσα από δασικές εκτάσεις με μονοπάτια και έναν επαρχιακό δρόμο. Ο περιπατητής έχει την δυνατότητα να έχει θέα προς τον κόλπο της Μόρφου και προς τα καταπράσινα περιβόλια του.

Για περισσότερες πληροφορίες για το χωριό μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα ή να επικοινωνήσετε με το Κοινοτικό Συμβούλιο.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Ιστοσελίδα: http://agiostheodorossoleas.org
Τηλέφωνο: +357 99380656
Διεύθυνση: Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Θεοδώρου Σολέας, 2823, Άγιος Θεόδωρος Σολέας
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: agiostheodoroscommit@cytanet.com.cy

Τοποθεσία

Κοινοτικά συμβούλια

Υποσέλιδο