Κοινοτικό Συμβούλιο Κακοπετριάς

Η Κακοπετριά βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Λευκωσίας και είναι κτισμένη στους πρόποδες του όρους Τροόδους και συγκεκριμένα στη βόρεια πλευρά της οροσειράς. Βρίσκεται σε υψόμετρο 667 μέτρων και είναι το πιο ψηλό χωριό της κοιλάδας της Σολιάς. Η κοινότητα αριθμεί περίπου 1300 μόνιμους κατοίκους.

Για την ονομασία του χωριού υπάρχουν 3 εκδοχές:

1. Η Κακοπετριά λέγεται ότι πήρε την ονομασία αυτή (σύνθετη από τις λέξεις «κακή και πέτρα»), επειδή σε παλαιότερες εποχές η τοποθεσία της ήταν όχι μόνο βραχώδης, αλλά και δύσκολη στην ανάβασή της.

2. Κοντά στο μεγάλο γεφύρι στην είσοδο του χωριού υπάρχει μια μεγάλη πέτρα, γνωστή ως Πέτρα του Ανδρογύνου. Κατά την παράδοση, στην πέτρα αυτή κάθονταν τα νιόπαντρα ζευγάρια. Μια μέρα η πέτρα κύλησε και πλάκωσε το νιόπαντρο ζευγάρι. Μετά από αυτό το γεγονός οι κάτοικοι ονόμασαν την πέτρα «κακόπετρα» και ακολούθως το χωριό ονομάστηκε Κακοπετριά.

3. Κάποιος άρχοντας της Μαραθάσας είχε 3 γιους ένας εκ των οποίων ονομαζόταν Πετρής. Ο Πετρής ήταν άτακτος, νευρικός, ανυπόφορος και κακός. Τα αδέλφια του τον είχαν βαρεθεί και ζήτησαν από τον πατέρα τους να τον διώξει, ο οποίος τον έστειλε στην άλλη πλευρά του βουνού. Έτσι ο κακός Πετρής έφτασε στην περιοχή του παλιού χωριού. Ήταν ο πρώτος οικιστής. Με το Κακός και Πετρής ονομάστηκε το χωριό Κακοπετριά.

Για περισσότερες πληροφορίες για το χωριό μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα ή να επικοινωνήσετε με το Κοινοτικό Συμβούλιο.

Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση: Αρχ. Μακαρίου Γ΄ 20, 2800, Κακοπετριά
Τηλ.: +357 22 922999
Φαξ: +357 22 922288
E-mail: kakopetriaeu@cytanet.com.cy
Ιστοσελίδα: http://www.kakopetria.eu/

Τοποθεσία

Κοινοτικά συμβούλια

Υποσέλιδο