Κτήμα Έσσω Γαλάτας

Το Κτήμα Έσσω Γαλάτας, βρίσκεται μεταξύ του Φράκτη έσω Γαλάτας και του Ναού του Άγιου Τυχικού. Στο κτήμα καλλιεργούνται περίπου 30 είδη αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και διαφόρων ειδών βότανα, τα οποία χρησιμοποιούνται για την παραγωγή αιθέριων ελαίων, αλλά και αρκετά είδη φρούτων. Στην κορυφή του κτήματος, πέρα από τον τεχνητό καταρράκτη, ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί ένα μεγάλο εργαστήριο μελισσοκομίας σε ένα ξύλινο κτίριο με μορφή γιγάντιας κυψέλης, το οποίο χρησιμοποιείται για την παραγωγή, επεξεργασία και αποθήκευση μελιού.

Στα προϊόντα του αγροκτήματος περιλαμβάνονται το μέλι, διάφοροι ξηροί καρποί, φουντούκια, αμύγδαλα, αρκετά άγρια φρούτα του δάσους, όπως μυρτιές, μερσηνιές, κούμαρα, βατόμουρα, άγριες φράουλες, μόσφυλα και πολεμίθκια. Στο αγρόκτημα, επίσης, ο επισκέπτης μπορεί να παρατηρήσει ή και να δοκιμάσει διάφορα φρούτα όπως κεράσια, μήλα, αχλάδια, δαμάσκηνα και λωτούς, αναλόγως με την περίοδο που θα το επισκεφθεί. Στο κτήμα, υπάρχει σήμανση σε όλα τα είδη φυτών και θάμνων για να μπορεί ο περιηγητής να τα αναγνωρίζει.

Το κτήμα έχει ως απώτερο σκοπό τη διατήρηση της φύσης και την προβολή της κυπριακής αγροτικής παράδοσης, ενώ ταυτόχρονα πειραματίζεται με νέα είδη φυτών και τεχνικές καλλιέργειας.

Για να προγραμματίσετε μια επίσκεψη στο κτήμα και για να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κ. Σάββα στο τηλέφωνο (+357) 99635737.

Τοποθεσία

Πάρκα - Σημεία Θέας

Υποσέλιδο