Ναός Αγίας Ειρήνης

Ο κύριος ναός του χωριού είναι αφιερωμένος στην Αγία Ειρήνη και βρίσκεται στο κέντρο του χωριού. Κτίστηκε το 16ο αιώνα, αλλά καταστράφηκε από φωτιά και ανοικοδομήθηκε το 1910. Το μόνο που είχε διασωθεί από τη φωτιά ήταν μια καμάρα.

Πρόκειται για μικρή μονόκλιτη Βασιλική φτιαγμένη από πέτρα, που φέρει δίρριχτη ξύλινη στέγη, σκεπασμένη με επίπεδα κεραμίδια. Έχει μήκος 15 μέτρα και πλάτος 5 μέτρα. Το εσωτερικό της εκκλησίας κοσμούν το ξυλόγλυπτο τέμπλο, αλλά και το εικόνισμα της Αγίας Ειρήνης.

Στην Κοινότητα Καννάβια-Αγία Ειρήνη Κανναβίων, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να επισκεφτούν και τον Ιερό Ναός της Παναγίας Εξαρτημένων. Γεγονός υψίστης σημασίας στην ιστορία των Κανναβίων, αποτελεί η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, γνωστή ως «Εξαρτημένων ή Απολύτρωσης». Το 2009 ο ναός της Παναγίας Εξαρτημένων φιλοξένησε την εικόνα αυτή, η οποία φαίνεται να έχει ιδιαίτερη συμβολή στον αγώνα για απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, το πάθος της μέθης και του καπνίσματος, καθώς έχουν καταγραφεί θαύματα σε Κύπριους αμέσως μετά την έλευσή της.

Τοποθεσία

Ναοί

Υποσέλιδο