Εξωκλήσι Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας

Το γραφικό εξωκλήσι των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας οφείλει την ύπαρξή του στην πρωτοβουλία των καθηγητών, του προσωπικού του Γυμνασίου και Λυκείου Σολέας, της Εφορείας και του Συνδέσμου Γονέων. Κατόπιν διαβημάτων προς το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, παραχωρήθηκε μέρος εντός του περιφραγμένου χώρου του δάσους και κατέστη δυνατή η ανέγερση της ομώνυμης μικρής εκκλησίας. Σκοπός της ανέγερσης της εν λόγω εκκλησίας είναι ο εκκλησιασμός των μαθητών και η ανάδειξη των Αγίων ως προστατών του σχολείου.

Στις 30 Ιανουαρίου 2001, ημέρα που τα σχολεία και η εκκλησία τιμούν τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, κατέθεσε το θεμέλιο λίθο για την ανέγερση της εκκλησίας.

Το εξωκλήσι βρίσκεται στα γεωγραφικά όρια της κοινότητας Ευρύχου που είναι ένα γραφικό χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, αγροτικό κέντρο της Σολιάς, και βρίσκεται 50 περίπου χλμ. νοτιοδυτικά της Λευκωσίας και 30 χλμ. από το Τρόοδος. Η Ευρύχου είναι κτισμένη στην ανατολική όχθη του ποταμού Καρκώτη, σε μέσο υψόμετρο 440 μέτρων. Από τις πλαγιές ρέουν μικρά ρυάκια προς την κοιλάδα, τα οποία και διαμελίζουν το τοπίο του χωριού.

Τοποθεσία

Μονές - Εξωκλήσια

Υποσέλιδο