Πάρκο Έλενας

Πρόκειται για ένα πολύ μικρό δημόσιο πάρκο που βρίσκεται δίπλα από τον καταρράκτη της Πέτρας του Ανδρογύνου και πλησίον της εισόδου της παλιάς Κακοπετριάς. Στον χώρο υπάρχουν παγκάκια για να καθίσετε και να απολαύσετε τη θέα, να ακούσετε τον γαλήνιο ήχο του καταρράκτη και να απολαύσετε τη φρεσκάδα της ατμόσφαιρας.

Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν περίπτερα και μικρές υπεραγορές, ταβέρνες και μερικές καφετέριες για να απολαύσετε έναν καφέ απολαμβάνοντας την φύση.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το μονοπάτι της Φύσης Βατερή που δημιουργήθηκε στη δυτική όχθη παραποτάμου του Κλάριου και σε όλο το μήκος του ακολουθεί την πορεία του ποταμού. Μέσα σε πυκνό δάσος από πλατάνια, σκλήδρους και δρύες και ακολουθώντας το ανάγλυφο του εδάφους μεταφέρει τους περιπατητές σε πανέμορφα τοπία.

Οι περιηγητές μπορούν να συνδυάσουν την επίσκεψη και με μία βόλτα στην Παλιά Κακοπετριά, η οποία θεωρείται δείγμα της «λαϊκής αρχιτεκτονικής». Η παλιά συνοικία του χωριού, με στενούς και ελικοειδείς δρόμους έχει ανακηρυχθεί ως χώρος προστατευόμενης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τοποθεσία

Πάρκα - Σημεία Θέας

Υποσέλιδο