Πλατεία Γαλάτας

Η Γαλάτα είναι ένα όμορφο χωριό, κτισμένο 60 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης της Λευκωσίας. Το καταπράσινο τοπίο που την περιβάλλει σε συνδυασμό με τα λογής αξιοθέατα και τις παροχές που διαθέτει, την καθιστούν πόλο έλξης επισκεπτών και τουριστών.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στην πλατεία του χωριού, όπου κάτω από τον ίσκιο του αιωνόβιου δρυ και των πλατανιών, με τον Καργώτη (Κλάριο) να κυλά δίπλα, ο επισκέπτης θα ζήσει αξέχαστες στιγμές γαλήνης και ηρεμίας, καθώς και δροσιάς τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν είναι τυχερός, θα παρακολουθήσει και κάποια εκδήλωση που κατά καιρούς λαμβάνει χώρα στην πλατεία του χωριού.

Σήμερα στη Γαλάτα χάρη στην ύπαρξη της αναγκαίας υποδομής εστίασης και διαμονής, τα αξιοθέατα που διαθέτει (Βυζαντινοί αγιογραφημένοι ναοί, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, ο Νερόμυλος του Κύριλλου, τα γραφικά «μονοπάτια της φύσης», το πλούσιο πράσινο, τα παραδοσιακά σπίτια με τα τόσα μπαλκόνια), την κοντινή απόσταση από τη Λευκωσία, τη Λεμεσό και το Τρόοδος, η επισκεψιμότητα αυξάνεται από χρόνο σε χρόνο.

Τοποθεσία

Αρχιτεκτονική

Υποσέλιδο