Πολυδύναμο Κέντρο

Το Πολυδύναμο Κέντρο «Η Σολέα» άρχισε τη λειτουργία του την 1η Μαίου 2001 και στόχος του είναι η προσφορά υπηρεσιών σε ηλικιωμένους, σε ανάπηρους, σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, ακόμη και σε βρέφη.

Η διοικούσα επιτροπή του Πολυδύναμου Κέντρου «Η Σολέα» απαρτίζεται από 10 άτομα εθελοντές της περιοχής, οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς αμοιβή. Ο Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο εκάστοτε Μητροπολίτης Μόρφου.

Το Κέντρο λειτουργεί τα εξής 5 προγράμματα, τα οποία έχουν την έγκριση και στήριξη του Υπουργείου Εργασίας: Ιδρυματική φροντίδα, Διημερεύουσα φροντίδα, Κατ’ οίκον φροντίδα, Βρεφοπαιδοκομικός Σταθμός και Παιδική Λέσχη.

Το Κέντρο αποτελεί ένα στολίδι της περιοχής Σολέας. Οι εργασίες ανέγερσης του Πολυδύναμου Κέντρου στην Ευρύχου άρχισαν επί εποχής του μακαριστού Μητροπολίτου Χρύσανθου, απέναντι ακριβώς από το κτίριο που στεγάζεται σήμερα η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου. Μετά το θάνατό του στις 21 Ιανουαρίου 1996, τη σκυτάλη συνέχισης του έργου παρέλαβε κ. Νεόφυτος, όταν ενθρονίστηκε Μητροπολίτης το 1998. Το έργο ολοκληρώθηκε κατά πολύ βελτιωμένο και η έναρξη της λειτουργίας του έγινε την 1η Μαΐου 2001.

Τοποθεσία

Υποδομές

Υποσέλιδο