Σημείο ένωσης ποταμών Καρκώτη και Γαρίλλη

Οι ποταμοί Καρκώτης και Γαρίλλης αποτελούν τους δύο κύριους παραποτάμους του ποταμού Κλάριου. Ο πρώτος πηγάζει από τις βορειοδυτικές πλαγιές της Παπούτσας, ενώ ο δεύτερος από τις βορειοανατολικές πλαγιές του Τροόδους. Στην πορεία τους προς την ένωσή τους και τη δημιουργία του ποταμού Κλάριου, εκατοντάδες πηγές τα ενισχύουν με τα δικά τους πόσιμα νερά. Οι δύο ποταμοί ενώνονται μέσα στο χωριό και σχηματίζουν τον ποταμό Κλάριο, που διασχίζει την κοιλάδα της Σολέας και στη συνέχεια χύνεται στο κόλπο της Μόρφου, στην Πεντάγια.

Στην κοίτη του ποταμού συναντά κανείς πάπιες, που προσδίδουν με τη χάρη και την ομορφιά τους στη γραφικότητα του τοπίου. Η ομορφιά της περιοχής ολοκληρώνεται με τα δύο γεφυράκια που υπάρχουν στο σημείο.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το μονοπάτι της Φύσης Βατερή που δημιουργήθηκε στη δυτική όχθη του παραποτάμου του Κλάριου και σε όλο το μήκος του ακολουθεί την πορεία του ποταμού. Μέσα σε πυκνό δάσος από πλατάνια, σκλήδρους και δρύες και ακολουθώντας το ανάγλυφο του εδάφους μεταφέρει τους περιπατητές σε πανέμορφα τοπία.

Τοποθεσία

Δάση-Ποτάμια

Υποσέλιδο