Δασικός Σταθμός Πλατανιών

Η θέση Πλατάνια βρίσκεται 5 χιλιόμετρα μακριά από την νοτιότερη είσοδο προς Κακοπετριά και μόλις 700 μέτρα πριν τη διασταύρωση Λεμεσός, Τρόοδος, Λευκωσία, Κυπερούντα.

Στη θέση αυτή υπάρχει δασικός σταθμός που βασικός σκοπός του είναι η οργάνωση της περιφέριας Τροόδους καθώς και η προστασία των δασών από τις πυρκαγιές. Επιπρόσθετα, στη θέση υπάρχει και εκδρομικός χώρος για να μπορούν οι επισκέπτες να απολαμβάνουν τη φύση και τις χαρές που μεταδίδει.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το μονοπάτι της Φύσης Βατερή που δημιουργήθηκε στη δυτική όχθη παραποτάμου του Κλάριου και σε όλο το μήκος του ακολουθεί την πορεία του ποταμού. Μέσα σε πυκνό δάσος από πλατάνια, σκλήδρους και δρύες και ακολουθώντας το ανάγλυφο του εδάφους μεταφέρει τους περιπατητές σε πανέμορφα τοπία.

Οι περιηγητές, μπορούν να συνδυάσουν την επίσκεψη και με μία βόλτα στην Παλιά Κακοπετριά, η οποία θεωρείται δείγμα της «λαϊκής αρχιτεκτονικής». Η παλιά συνοικία του χωριού, με στενούς και ελικοειδείς δρόμους, έχει ανακηρυχθεί ως χώρος προστατευόμενης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στοιχεία επικοινωνίας
Τηλ.: +357 22608512

Τοποθεσία

Λοιπές υπηρεσίες

Υποσέλιδο