Κοινοτικό Συμβούλιο Σινά Όρος

Το μικρό χωριό της Σολιάς, Σινά Όρος έχει σήμερα εγκαταλειφθεί, αφού λειτουργεί μόνο ένα καφενείο στο κέντρο του χωριού. Περιβάλλεται από ένα εξαίσιο φυσικό περιβάλλον, διαθέτει ένα καταπληκτικό κλίμα και τα μοναδικά σπίτια του που είναι κολλημένα το ένα δίπλα στο άλλο μαζί με τα στενά δρομάκια του προσδίδουν μία γραφικότητα.

Στο χωριό βρίσκεται ο ναός του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο οποίος  είναι μικρός μονόκλιτος ξυλόστεγος ναός που χρονολογείται τον 16ο αιώνα. Οι ναοί αυτού του τύπου είναι και οι περισσότεροι αριθμητικά στη Μητροπολιτική περιφέρεια Μόρφου. Η κάτοψή του είναι ορθογώνια και αποτελείται από τον κυρίως ναό και το ιερό στα ανατολικά. Κατά το 1999 το Τμήμα Αρχαιοτήτων ανέλαβε εξ ολοκλήρου την αποκατάσταση και συντήρηση της εκκλησίας η οποία είναι κηρυγμένη σε Αρχαίο Μνημείο Β΄. Περιέχει αξιόλογες εικόνες, μια από αυτές είναι και η εικόνα του Αγίου, η οποία χρονολογείται τον 16ο αιώνα. Η εκκλησία λειτουργεί κανονικά, αφού την επισκέπτονται κάθε χρόνο τόσο οι ντόπιοι όσο και οι κάτοικοι από τα γύρω χωριά.

Για περισσότερες πληροφορίες για το χωριό μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα ή να επικοινωνήσετε με το Κοινοτικό Συμβούλιο.

Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση: Αγ. Ιωάννη 1, 2839, Σινά όρος
Τηλ.: +357 22922800
Φαξ: +357 22922800
E-mail: k.s.sinaoros@gmail.com

Τοποθεσία

Κοινοτικά συμβούλια

Υποσέλιδο