Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός

Ο Πυροσβεστικός Σταθμός στην Ευρύχου λειτούργησε μετά το 1974, αρχικά σε πρόχειρες εγκαταστάσεις δίπλα από την Αστυνομική Διεύθυνση Μόρφου. Σήμερα στεγάζεται σε κτίριο το οποίο ανεγέρθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου. Επανδρώνεται με έναν μόνιμο πυροσβέστη και οκτώ έκτακτους πυροσβέστες, οι οποίοι κατοικούν και εργάζονται στην κοινότητα. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ειδοποιούνται άμεσα από τον υπεύθυνο του Σταθμού ή την Αστυνομία, για αντιμετώπιση οικιακών, δασικών και αγροτικών πυρκαγιών, απεγκλωβισμό σε τροχαία δυστυχήματα, άντληση όμβριων υδάτων από πλημμύρες και άλλες ειδικές υπηρεσίες.

Ο σταθμός καλύπτει μία μεγάλη ορεινή και δασώδη περιοχή, αλλά και μία μεγάλη πεδινή περιοχή που συνορεύει με την νεκρή ζώνη. Καλύπτει τις περιοχές Σολιάς, Μαραθάσας και μερικά από τα χωριά της Πιτσιλιάς. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως μεγάλες σε έκταση δασικές πυρκαγιές, βοηθά την Επαρχία Λεμεσού (δασική περιοχή Τροόδους) και τον Αγροτικό Πυροσβεστικό Σταθμό Περιστερώνας.

Ο Πυροσβεστικός Σταθμός διαθέτει τρία οχήματα και συγκεκριμένα: ένα βυτιοφόρο, το οποίο επανδρώνεται με τρία άτομα, ένα ταχείας επέμβασης με δύο άτομα και ένα αντλιοφόρο με τέσσερα ή πέντε άτομα.

Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση: Μάρκου Δράκου 12, Ευρύχου
Τηλ.: +357 22932105

Τοποθεσία

Λοιπές υπηρεσίες

Υποσέλιδο