Εκδρομικός χώρος Πλατανιών

Το Τμήμα Δασών αλλά και οι Τοπικές Αρχές έχουν αναπτύξει έναν μεγάλο αριθμό εκδρομικών χώρων, κατανεμημένο σε ολόκληρο το γεωγραφικό χώρο του Γεωπάρκου, αλλά με μεγαλύτερη πυκνότητα στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους. Οι χώροι αυτοί προσφέρουν όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις όπως τραπέζια, κιόσκια, πόσιμο νερό, χώρους στάθμευσης, χώρους υγιεινής, παιδικές χαρές. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει με την οικογένεια ή την παρέα του μια ήσυχη εκδρομή ανάμεσα στα πεύκα και τα πλατάνια αλλά και τον καθαρό αέρα.

Ο εκδρομικός χώρος Πλατανιών βρίσκεται σε υψόμετρο 1100 μ., 6 χλμ. μακριά από το χωριό Κακοπετριά, στο δρόμο προς το Τρόοδος. Έχει δυναμικότητα 1300 ατόμων και πρόκειται για τον μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο εκδρομικό χώρο της Κύπρου.

Αποτελεί ένα από τα πιο κοινά σημεία απόδρασης, καθώς εκεί ο επισκέπτης, αλλά και οι κάτοικοι του νησιού, θα βρουν δροσιά τους καλοκαιρινούς μήνες. Βρίσκεται σε μία από τις ομορφότερες τοποθεσίες του Τροόδους, στο σημείο όπου τα τρία δάση (Αδελφοί, Τροόδους, Λεμεσού) συναντώνται.

Διαθέτει όλες τις βασικές διευκολύνσεις για ημερήσιες εκδρομές, όπως ψησταριές, πόσιμο νερό, τραπέζια και αποχωρητήρια. Επίσης, διαθέτει διευκολύνσεις και για άτομα που χρησιμοποιούν καροτσάκι.

Τοποθεσία

Κατασκηνωτικοί - Εκδρομικοί χώροι

Υποσέλιδο