Κοινοτικό Πάρκο Ειρήνης Ανδρέα Χρυσάνθου

Το Κοινοτικό παρκο βρίσκεται στον κεντρικό λόφο της κοινότητας δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου. Το πάρκο δημιουργήθηκε στη μνήμη της εννιάχρονης Ειρήνης Ανδρέα Χρυσάνθου. Είναι ένας συνδυασμός χώρου πρασίνου και ξεκούρασης, παιγνιδότοπου και αμφιθεάτρου.

Η δημιουργία του Πάρκου ξεκίνησε με τις αποταμιεύσεις της Ειρήνης. Το χώρο προσέφερε ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Σπηλιών-Κουρδάλων. Ο τότε Κοινοτάρχης Σπηλιών Ανδρέας Κακουλλής περιέλαβε το έργο στα εξωραϊστικά έργα της κοινότητας και έτσι έγινε δυνατή τη συνεισφορά της Κυβέρνησης. Το έργο ξεκίνησε το 1994 και ολοκληρώθηκε το 2002 από συνεργείο της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας.

Στο χώρο του θεάτρου έχει τοποθετηθεί από το Σύνδεσμο Αποδήμων, το 2006, πλάκα προς τιμήν των τριών δασκάλων της κοινότητας, Κλέαρχου Κυριακίδη, Ευτυχίας Κάσινου και Ανδρέα Βαλιαντή.

Για τους λάτρεις της φύσης, μια επίσκεψη στα χωριά Σπήλια και Κουρδάλι μπορεί να συνδυαστεί και με περιδιάβαση σε ένα από τα μονοπάτια της φύσης που υπάρχουν στην περιοχή, όπως:

Μούττη της Χώρας – Σελλάδι του Καραμανλή
Δόξα σοι ο Θεός – Μούττη της Χώρας
Τα Τεισιά της Μαδαρής – Γεωδιαδρομή
Μαδαρή – Σελλάδι του Καραμανλή
Σελλάδι του Καραμανλή – Καννάβια

Τοποθεσία

Πάρκα - Σημεία Θέας

Μέγεθος Γραμματοσειράς
Υποσέλιδο