Κοινοτικό Συμβούλιο Γαλάτας

Η κοινότητα Γαλάτας είναι κτισμένη σε υψόμετρο 620 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στις όχθες του ποταμού Καρκώτη, ανάμεσα σε οργιώδη βλάστηση από άγρια και οπωροφόρα δέντρα, με τα εντυπωσιακά ξύλινα μπαλκόνια και τις ξύλινες σκάλες των παλιών παραδοσιακών σπιτιών, τις έξι Βυζαντινές εκκλησίες με τις πυραμιδοειδείς στέγες και με τα ορθογωνικά κεραμίδια, τις ξύλινες πόρτες-παράθυρα-δοκούς, αποτέλεσμα μιας έξοχης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Την πλούσια βλάστηση του χωριού συνθέτουν κυρίως τα πεύκα, οι λεύκες, τα πλατάνια, τα κυπαρίσσια και οι σκλήδροι. Πιο έντονη είναι η άγρια βλάστηση στις όχθες του ποταμού Καρκώτη, δίπλα από το νερό που ρέει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σύμφωνα με μία εκδοχή, η ονομασία της κοινότητας προέρχεται από τους βοσκούς οι οποίοι ζούσαν στην τοποθεσία Έσσω-Γαλάτα και τους επισκέπτονταν οι κατωχωρίτες εκεί για να αγοράσουν γάλα. Σύμφωνα με μία δεύτερη εκδοχή, το όνομα Γαλάτα δόθηκε στο χωριό από τους πρώτους οικιστές του, οι οποίοι ήρθαν από τη Γαλατία της Μικρής Ασίας και ονομάζονταν Γαλάτες.

Για περισσότερες πληροφορίες για το χωριό μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα ή να επικοινωνήσετε με το Κοινοτικό Συμβούλιο.

Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση: Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ αρ. 139, 2827, Γαλάτα, Λευκωσία
Τηλέφωνο: +357 22923250
Fax: +357 22923373
E-mail: galatacouncil@cytanet.com.cy
Ιστοσελίδα: http://www.galata.org.cy/

Τοποθεσία

Κοινοτικά συμβούλια

Υποσέλιδο