Κοινοτικό Συμβούλιο Λινού

Η Λινού είναι χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, στη γεωγραφική περιφέρεια της Σολιάς, γύρω στα 48 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Λευκωσίας. Στα βορειοανατολικά του χωριού και μέσα στα διοικητικά του όρια, βρίσκεται ο εγκαταλειμμένος σήμερα οικισμός Λεμώνες.

Η Λινού είναι κτισμένη στα δεξιά της κοιλάδας του ποταμού Καρκώτη, σε μέσο υψόμετρο 310 μέτρων. Στην περιοχή της καλλιεργούνται οι ελιές, τα εσπεριδοειδή, λίγα λαχανικά (μπιζέλια και ντομάτες), τα σιτηρά, τα όσπρια και λίγα φρουτόδεντρα (μηλιές, αχλαδιές, δαμασκηνιές και μεσπιλιές). Υπάρχουν επίσης μεγάλες ακαλλιέργητες εκτάσεις, που καταλαμβάνονται από άγρια φυσική βλάστηση, κυρίως πεύκα, μαζιές, θυμαριές και μοσφιλιές.

Από συγκοινωνιακής απόψεως, η Λινού συνδέεται στα βόρεια, με το χωριό Κατύδατα (γύρω στο 1 χμ.) και στα νότια, με το χωριό Πάνω Φλάσου, από το οποίο απέχει λιγότερο από το μισό χιλιόμετρο.Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Λινούς έχουν εκλεγεί κατά τις Κοινοτικές εκλογές που έγιναν στις 18 Δεκεμβρίου 2016, σύμφωνα με τον Περί Κοινοτήτων Νόμο, Ν.86(Ι)/1999.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: +357 22 93 20 22.

Τοποθεσία

Κοινοτικά συμβούλια

Μέγεθος Γραμματοσειράς
Υποσέλιδο