Μονοπάτι της φυσης Δόξα σοι ο Θεός – Πυροφυλάκιο Μαδαρής

Πρόκειται για ένα ορεινό μονοπάτι που πρσφέρει πανοραμική θέα προς όλες τις κατευθύνσεις από υψόμετρο 1400 – 1600m, κατά μήκος της κορυφογραμμής Μαδαρής. Καταλήγει κοντά στην κορυφή Αδελφοί (1613m). Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ανεβεί στο πυροφυλάκιο της Μαδαρής που δεσπόζει της περιοχής. Η κορυφή είναι τοποθετημένη πανω σε σκληρά, ανθεκτικά πυριγενη πετρώματα του Τροόδους, κυρίως δαιβάσες. Συνδέεται με άλλα μονοπάτια της περιοχής όπως: Μαδαρή – Σελλάδι του Καραμανλή και Δόξα σοι ο Θεός – Μούττη της Χώρας. Στην αφετηρία (α) υπάρχει βρύση με πόσιμο νερό.

Αφετηρία (α): Η τοποθεσία «Δόξα σοι ο Θεός» σε απόσταση 2km από την Κυπερούντα και 5km από τα Σπήλια, στον ασφαλτόδρομο Κυπερούντας – Σπηλιών,
Αφετηρία(β): Το πυροφυλάκιο Μαδαρής. Πρόσβαση με όχημα υπάρχει από το δρόμο Χαντριών – Πολυστύπου με κατεύθυνση την κορυφή Αδελφοί που απέχει 3km. Ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος μέχρι απόστασης 800m από την αφετηρία (β). Τα τελευταία 800m είναι σε ανώμαλο, στενό και απόκρημνο χωματόδρομο.
Μήκος: 3,8km – Γραμμικό
Χρόνος: 2 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: 3 – Υψηλού βαθμού δυσκολίας μονοπάτι, λόγω διαδρομής με δύσκολα χαρακτηριστικά μορφολογίας εδάφους, όπως ιδιαίτερα απότομες υψομετρικές διαφοροποιήσεις (ανήφορα ή/και κατήφορα), πορεία σε ιδιαίτερα ανώμαλο ή/και ολισθηρό, ή/και απόκρημνο έδαφος. Ακατάλληλο για μικρά παιδιά.

Τοποθεσία

Μονοπάτια της φύσης

Μέγεθος Γραμματοσειράς
Υποσέλιδο