Ναός Αγίου Παντελεήμονος

Ο ναός του Αγίου Παντελεήμονος είναι ο κύριος ναός του χωριού και άρχισε να ανοικοδομείται το 1989, ενώ αποπερατώθηκε το 1994. Πρόκειται για αρκετά μεγάλο ναό χωρητικότητας 700 περίπου ατόμων.

Η αρχιτεκτονική του ναού είναι βάσει βυζαντινού προτύπου και φέρει τρούλο.

Εσωτερικά ο ναός είναι αγιογραφημένος με την Πλατυτέρα, την Ανάσταση, τον Ευαγγελισμό και διάφορες άλλες παραστάσεις αγίων, τοιχογραφημένες. Το εικονοστάσι το οποίο διαθέτει τις τρεις πύλες, την ωραία πύλη στο κέντρο, αριστερά και δεξιά τις άλλες δύο, είναι ξύλινο και σκαλιστό, όπως και τα ψαλτήρια και ο δεσποτικός θρόνος. Στη δυτική πλευρά του ναού κάτω από τον γυναικωνίτη, στο νάρθηκα, υπάρχει το ειδικό προσκυνητάρι, εκεί όπου βρίσκεται η αφιερωμένη εικόνα του Αγίου Παντελεήμονα. Εκατέρωθεν του νάρθηκα υπάρχουν δύο κάμαρες, όπου πρόκειται να μετατραπούν σε ξεχωριστό βαπτιστήριο. Ο ναός, τέλος, διαθέτει γυναικωνίτη αμφιθεατρικού τύπου, από τον οποίο δίνεται η δυνατότητα στους πιστούς να παρακολουθούν τις διάφορες εκκλησιαστικές τελετές.

Η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος τιμάται από την εκκλησία στις 27 Ιουλίου, με πλήθος πιστών να συρρέει για να τον τιμήσει.

Τοποθεσία

Ναοί

Υποσέλιδο