Χιονοδρομικό Κέντρο Τροόδους

Το ορεινό σύμπλεγμα Τρόοδος είναι η ψηλότερη οροσειρά της Κύπρου με κορυφές που φτάνουν σε υψόμετρο τα 1951 μέτρα. Τρόοδος ονομάζεται και η περιοχή κοντά στην κορυφή της Χιονίστρας.

To Χιονοδρομικό Κέντρο Τροόδους διαθέτει 3 skilifts και ένα chairlift, όλα στην κορυφή της οροσειράς Όλυμπος, από τα οποία ξεκινούν 8 διαδρομές ιδανικές για σκιέρ όλων των επιπέδων: αρχάριους, άτομα ενδιάμεσου επιπέδου, αλλά και για «μαέστρους» του αθλήματος. Στην περιοχή SunValley υπάρχουν δύο πίστες, η SunValley I (Αφροδίτη) και η SunValley II (Ερμής), από τις οποίες ξεκινούν 4 διαδρομές. Και στις δύο πίστες υπάρχουν skilifts, τύπου «T», τα οποία μπορούν να μεταφέρουν ταυτόχρονα 2 άτομα, με αριθμό μεταφοράς 310 και 480 άτομα ανά ώρα, αντίστοιχα. Τα άλλα δύο skilifts τα οποία οδηγούν στις πίστες North Face I (Δίας) και North Face II (Ήρα), απ’ όπου ξεκινούν 4 ακόμα διαδρομές, είναι τοποθετημένα στη βόρεια πλευρά -εξ ου και το «North Face»- του Ολύμπου. Τα συγκεκριμένα, από τα οποία το ένα είναι τύπου «Τ» ενώ το άλλο είναι chairlift (για 3 άτομα), μεταφέρουν επίσης περισσότερα από 400 άτομα ανά ώρα. Το ωράριο λειτουργίας των lifts είναι 09.00-16.00.

Από το 1960 ο Όμιλος Χιονοδρομιών Κύπρου διοργανώνει ετήσιους αγώνες χιονοδρομιών και το 1962 έγιναν οι πρώτοι διεθνείς χιονοδρομικοί αγώνες στην Κύπρο.

Για τους αρχάριους του αθλήματος υπάρχουν σχολές σκι κοντά στις πίστες που παραδίδουν μαθήματα. Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει επίσης δύο cafe-εστιατόρια.

Στοιχεία επικοινωνίας
Τηλ.: +357 22449837
Url: www.cyprusski.com

Τοποθεσία

Οικοτουρισμός

Μέγεθος Γραμματοσειράς
Υποσέλιδο