Θερμοκήπια με Φράουλες

Η θερμοκηπιακή καλλιέργεια της φράουλας είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο χωριό Κοράκου. Οι φράουλες καλλιεργούνται σε θερμοκήπια έκτασης 2 περίπου εκταρίων και οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρήσουν τις φυτείες, αλλά και να αγοράσουν εάν το επιθυμούν τις φράουλες απευθείας από τον παραγωγό. Όταν το ψύχος το χειμώνα είναι μεγάλο, τότε οι φράουλες καλύπτονται για να προστατευτούν. Για το λόγο αυτό γίνονται και καλλιέργειες σε θερμοκήπια.

Η φράουλα κατάγεται πιθανότατα από τη Χιλή, ωστόσο γνωστή είναι και η ευρωπαϊκή φράουλα που βρίσκεται και αυτοφυής σε λοφώδεις και δασώδεις και ημιδασώδεις περιοχές. Στην Ευρώπη, οι πρώτες καλλιέργειες άγριας φράουλας άρχισαν το Μεσαίωνα στη Ρώμη και η μόνη γνωστή ποικιλία την περίοδο αυτή προερχόταν από τις Άλπεις. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται σήμερα αποτελούν προϊόν διασταύρωσης των αμερικανικών και των ευρωπαϊκών φραουλών.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να επικοινωνήσετε με την ιδιοκτήτρια για να προγραμματίσετε μια επίσκεψη, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο +357 99 86 27 34 με την κ. Ντανιέλλα Γρηγορίου.

Τοποθεσία

Γαστρονομία - Οινοποιεία

Υποσέλιδο