Μονοπάτι Τα Τεισιά της Μαδαρής – Γεωδιαδρομή

Το μονοπάτι διέρχεται διά μέσου περιοχής με ενδιαφέρουσα γεωλογία. Κατά μήκος του μονοπατιού υπάρχουν πανύψηλοι και εντυπωσιακοί γκρεμοί, ενώ προσφέρει εξαιρετική θέα προς την πεδιάδα Μεσαορίας και Κόλπο Μόρφου. Συνδέεται με τα μονοπάτια Μαδαρή- Δόξα σοι ο Θεός και Μαδαρή- Σελλάδι του Καραμανλή.

Αφετηρία: Πλησίον του πυροφυλακίου Μαδαρής κοντά στο σημείο όπου καταλήγει το μονοπάτι Δόξα σοι ο Θεός – Μαδαρή. Πρόσβαση στην αφετηρία με όχημα υπάρχει από τον δρόμο Χαντριών – Πολύστυπου με κατεύθυνση την κορυφή Αδελφοί που απέχει 3km. Ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος μέχρι του σημείου όπου το μονοπάτι ακολουθεί τον χωματόδρομο για 800m μέχρι την αφετηρία.
Μήκος: 3km- Κυκλικό
Χρόνος: 1,5 ώρα
Βαθμός δυσκολίας: 2 – Μονοπάτι μέτριου βαθμού δυσκολίας, με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μορφολογίας εδάφους, όπως απότομες υψομετρικές διαφοροποιήσεις (ανήφορα ή/και κατήφορα), πορεία σε στενό ή/και απότομο έδαφος.

Για τους λάτρεις της φύσης, μια επίσκεψη στα χωριά Σπήλια και Κουρδάλι μπορεί να συνδυαστεί και με περιδιάβαση και στα υπόλοιπα μονοπάτια της φύσης που βρίσκονται στην περιοχή, όπως:

Μούττη της Χώρας – Σελλάδι του Καραμανλή
Δόξα σοι ο Θεός – Μούττη της Χώρας
Μαδαρή – Σελλάδι του Καραμανλή
Σελλάδι του Καραμανλή – Καννάβια

Τοποθεσία

Μονοπάτια της φύσης

Υποσέλιδο