Σημείο θέας Μούττη Καλογήρου

Στο ύψωμα πάνω από το γήπεδο, βρίσκεται το σημείο θέας «Μούττη του Καλογήρου». Απ’ αυτή την εξαίρετη τοποθεσία μπορεί κανείς να απολαύσει τη θέα προς τη θάλασσα και το βουνό. Το σημείο αυτό αποτελεί το μοναδικό σημείο θέας στην περιοχή Σολιάς, γεγονός που θα συμβάλλει στην προσέλκυση αρκετού κόσμου. Από το σημείο θα περνάνε και δύο νέα μονοπάτια εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς που σχεδιάστηκαν από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κοράκου.

Το Υπουργείο Γεωργίας ενέκρινε τη δημιουργία εγκαταστάσεων στο ύψωμα. Στο σημείο θα τοποθετηθεί ένα μεγάλο τηλεσκόπιο με βάση, κιόσκι, παγκάκια, καλάθια αχρήστων και βοηθητικές πινακίδες. Το έργο αυτό χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Κοράκου είναι κτισμένη κοντά στη δυτική όχθη του ποταμού Καρκώτη, σε μέσο υψόμετρο 420 μέτρων. Από τις δυο πλευρές της κοιλάδας του Καρκώτη το ανάγλυφο ανεβαίνει κάπως απότομα, παρέχοντας έτσι προστασία στις καλλιέργειες από τους ανέμους. Στα δυτικά του χωριού το ανάγλυφο είναι βουνίσιο και το υψόμετρο φθάνει τα 921 μέτρα (κορφή Μοσφιλερή). Το τοπίο είναι διαμελισμένο από μικρά ρυάκια που ρέουν προς την κοιλάδα.

Τοποθεσία

Πάρκα - Σημεία Θέας

Υποσέλιδο