Δρυς Πλατείας Γαλάτας

Μία από τις πιο μαγευτικές στιγμές στη Γαλάτα μπορεί ο επισκέπτης να την απολαύσει στην πλατεία του χωριού. Εκεί η αρχαία δρυς θα χαρίσει τη σκιά και τη δροσιά της, δίπλα από τον Καργώτη (Κλάριο) ποταμό, χαρίζοντας του στιγμές ξεγνοιασιάς. Η συγκεκριμένη δρυς που ανήκει στην ποικιλία Quercus Infectoria Subsp veneris, έχει ύψος 16 μέτρα, περιφέρεια κορμού 5,40 μέτρα και εκτιμώμενη ηλικία 600 έτη.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στην πλατεία του χωριού, όπου κάτω από τον ίσκιο της αιωνόβιας δρυός και των πλατανιών, με τον Κλάριο να ρέει δίπλα, ο επισκέπτης θα ζήσει αξέχαστες στιγμές γαλήνης και ηρεμίας, καθώς και δροσιάς τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν είναι τυχερός, θα παρακολουθήσει και κάποια εκδήλωση που κατά καιρούς λαμβάνει χώρα στην πλατεία του χωριού.

Σήμερα στη Γαλάτα λόγω της ύπαρξης της αναγκαίας υποδομής εστίασης και διαμονής, των αξιοθεάτων που διαθέτει (οι Βυζαντινοί αγιογραφημένοι ναοί, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, ο Νερόμυλος του Κύριλλου, τα γραφικά «μονοπάτια της φύσης», το πλούσιο πράσινο, τα παραδοσιακά σπίτια με τα τόσα μπαλκόνια), της κοντινής απόστασης από τη Λευκωσία, τη Λεμεσό και το Τρόοδος, η επισκεψιμότητα σημειώνει άνοδο από χρόνο σε χρόνο.

Τοποθεσία

Μνημεία της φύσης

Υποσέλιδο